27 september 2014
09:45

Stureby SK Blå

Referat: Tyresö FF - Stureby SK Blå

Det blev en tuff avslutning på femmannaspelet i Sanktan för söders stolthet. Hemmalaget fick börja med vinden i ryggen och satte igång en hård press direkt från avspark. Efter några minuter gav det också utdelning när Tyresö förvaltade ett friläge till 1-0. SSK-tjejerna tryckte dock emot bra och flyttade gradvis upp spelet i banan, och när Juni snappade upp en rensning från målvakten mitt på motståndarnas planhalva och placerade in kvitteringen kändes det helt logiskt.

Resten av halvleken fortsatte med mycket kamp och präglades av många bollvinster och snabba omställningar från duktiga motståndare. Maja i målet svarade för flera fina räddningar vilket gjorde att det fortsatt stod oavgjort. Trots starkt spel från både Elin och Hannah fick hemmalaget sedan utdelning med råge. Några riktigt fina aktioner gjorde att det rann iväg till hela 7-1 innan det var dags för en välbehövlig paus.

I pausen pratade vi om vikten av att komma närmare i närkampsspelet och satsade på att vinna andra halvlek. Det blev också en klar scenförändring. Märta, Gertrude och Elise tog kampen på mitten och såg till att SSK kunde flytta upp spelet. Nästan omgående gav det också resultat när Lisa kunde reducera. Kort därefter fanns också bud på fler mål, men istället kunde hemmalaget utöka sin ledning via fina individuella prestationer.

Vi tar ändå med oss en fantastisk säsong i Sanktan där vi verkligen har visat på stora steg framåt. Från den sista matchen tar vi med oss att vi får svårt när vi blir tillbakatryckta och inte inte för spelet med snabba passningar som vi är vana. Fokus under året har varit på det offensiva spelet, och vi börjar nu bli mogna att också träna mer på såväl individuellt som kollektivt försvarsspel.

En stor eloge till alla tjejer som verkligen tog kampen och kämpade hårt trots att siffrorna rann iväg!